Семантика протестантського хоралу в українській музиці Пізнього Бароко: діалог культур - T. Р. Oleynikova (Культура України)
Виявлено деякі теми і мотиви протестантських хоралів в українській музиці пізнього бароко (XVIII ст.) за допомогою семіотико-культурологічного аналізу. Осмислено перехід символів від західноєвропейської до української музики зазначеної доби в контексті діалогу культур. Розкодовується сакральна семантика тем і мотивів протестантських хоралів у музичному спадку пізнього українського бароко для віднаходження спільних і відмінних ознак у діалозі музичних культур.