Деякі практичні аспекти реалізації інституту підвищення кваліфікації українських адвокатів - V. V. Zaborovskyy (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Вказано, порядок підвищення кваліфікації адвокатів передбачає доволі об’ємний перелік можливих видів підвищення їх професійного рівня і визначальне місце серед яких займають заходи, що організовані операторами підвищення кваліфікації адвокатів, але й на те, що значний акцент таких заходів спрямований на забезпечення якості їх організації, зокрема, шляхом встановлення суттєвих професійних, особистісних та етичних вимог до лекторів та їх практичне спрямування. Дана стаття спрямована на розкриття окремих практичних аспектів механізму реалізації адвокатом свого професійного обов’язку щодо підвищення кваліфікації. Так, у науковій праці розкривається сутність етичного компоненту як необхідного елементу такого механізму, а також аналізуються підстави звільнення адвоката від виконання обов’язку підвищення своєї кваліфікації.