УГОВОР О ПУТНОМ ЗДРАВСТВЕНОМ ОСИГУРАЊУ - Зорица Шиповац (Српска правна мисао)
Анализа уговора о путном здравственом осигурању у Републици Србији, као и у Републици Српској је од великог значаја, за све нас, без обзира да ли се ради о осигураницима или оштећенима. Значај се огледа у повећаном броју уговора који се свакодневно склапају, услед учесталих путовања било које врсте. Циљ овог рада јесте разумевање и развијање потребе за уговорима о путном здравственом осигурању, његов допринос сигурности осигураника, иновативности осигуравајућих друштава и продајне стратегије, као и побољшању односа са клијентима. Захваљујући развоју нових технологија у комбинацији са квалитетним радним искуством, отвара се нова перспектива у делу заштите клијената, сервисирања њихових потреба, унапређења процеса накнаде штета, као и смањења превара у осигурању.