Borik Asit ve Sukrozun Papaver Türlerinde Çiçek Tozların ın in Vitro Gelişimine Etkisi - Vural Deniz (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çalışma, Papaver orientale. P pseudo-onentale, P bracteatum ve P somniferum türlerine ait çiçek tozlarının in vitro çimlenme ve gelişimini etkileyen bazı abiotik faktörleri belirlemek amacıyla yürütülmüştür. En fazla çim borusu oluşturma oranı P orientale ve P bracteatum da sukroz içermeyen; P. pseudo-orientale. P. somniferuntöa 50 mg/l sukroz içeren ortamdan elde edilmiştir. Genel olarak. 150 mg/l borik asit ilave edilen çimlendirme ortamı test edilen bütün türlerde in vitro çiçek tozu gelişimini artırmıştır Bu uygulamalar sonucunda, en fazla çim borusu oluşturma oranı %73 ile P bracteatum'dan elde edilmiştir