Часопис «Руслан» як джерело вивчення української еміграції до Бразилії наприкінці ХІХ — на початку ХХ ст. - А. Кліш; Н. Ігнатенко (Storìnki Istorìï)
Дана наукова стаття присвячена аналізу часопису «Руслан» як важливого джерела для вивчення української еміграції до Бразилії наприкінці XIX — на початку XX ст. Часопис «Руслан» був унікальним форумом для спілкування та обміну інформацією між українською громадою в Бразилії та Галичиною. Через свої статті, листи читачів, аналітичні матеріали та інші рубрики «Руслан» надавав можливість отримати унікальний погляд на соціальний, культурний та економічний контекст, у якому функціонувала українська діаспора.