Improving Children's Communicative Competence and Performance Through Storytelling Model - Abdulkadir Kabadayı (Selçuk İletişim)
Bu makalenin amacı, hikaye anlatma yönteminin 3-8 yaşları arasındaki çocukların kültürel, zihinsel, dilsel, sosyo-duygusal, ruhsal katkılarını gözden geçirerek, ağırlıklı olarak, hikaye anlatma yöntemi yoluyla çocukların hem ana dil hem de erek dil gelişimini irdelemektir. Buna ek olarak, çocukların dil gelişimi için hikaye-odaklı bir dil öğretim modeli önererek, bu süreç içerisinde, hikaye anlatma tekniklerinin sınıf içinde etkili bir biçimde nasıl uygulanacağı hakkında ilköğretimde görev yapan öğretmenlere bazı önerilerde  bulunulmaktadır.