Nadir bir hiperkalsemi sebebi: D vitamini intoksikasyonu - Oğuz Kaan Ünal; Fevzi Balkan (Genel Tıp Dergisi)
D vitamini intoksikasyonu, hiperkalseminin nadir bir sebebidir. Genellikle iyatrojenik olup, uygunsuz dozda D vitamini alınmasına bağlıdır. 58 yaşında erkek hasta, iştahsızlık, kas ağrıları ve poliüri nedeni ile acil servise başvurdu. Ayrıntılı son anamnezinde, 1 ay içinde, 5 adet D vitamini kullanım hikâyesi vardı. D vitamini intoksikasyonu düşünülen hasta, hiperkalsemiye bağlı aritmi nedeniyle exitus olmuştur. Bu olgu sunumunda yanlış ve gereksiz olarak yüksek doz D vitamini kullanımı ve komplikasyonlarının değerlendi- rilmesi amaçlanmıştır