مدل توسعه فیزیکی مدارس متوسطه دوم شاخه نظری ناحیه یک اهواز - ایرج کلانتر هرمزی نژاد; غلامحسین برکت; منوچهر جوانمردی (مجله علوم تربیتی)
هدف از این مطالعه ارائه مدل توسعه فیزیکی مدارس متوسطه دوم شاخه نظری ناحیه یک اهواز، با رویکرد چشم‌انداز 1414 آموزش‌وپرورش جمهوری اسلامی ایران است. پژوهش حاضر به‌صورت آمیخته (کیفی-کمی) انجام شد. بخش کیفی پژوهش با روش نظریه داده بنیاد از طریق مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته با 16 نفر از خبرگان حوزه آموزش‌وپرورش و مدیران نوسازی از طریق نمونه‌گیری هدفمند انجام شد. در بخش کیفی بعد از سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی، مدل پژوهش شامل 6 مقوله اصلی، 37 مقوله فرعی مقوله و 220 مفهوم اولیه ارائه گردید. بخش کمی تحقیق با روش مدل‌سازی معادلات ساختاری انجام شد. جامعه آماری تحقیق در بخش کمی، مدیران آموزش پرورش و مدارس، مدیران نوسازی و معلمان در اهواز می‌باشند. با روش نمونه‌گیری به‌صورت تصادفی و بر اساس رابطه کوکران 384 نفر به‌عنوان حجم نمونه برای مشارکت در بخش کمی تعیین شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها در بخش کمی از پرسشنامه برآمده از مدل تحقیق شامل 37 گویه در قالب طیف ۵ گانه لیکرت استفاده گردید. نتایج بخش کمی نشان داد که مقوله‌های اصلی شناسایی‌شده بر توسعه فیزیکی مدارس متوسطه دوم شاخه نظری ناحیه یک اهواز، با رویکرد چشم‌انداز 1414 آموزش ‌و پرورش جمهوری اسلامی ایران تأثیر داشتند؛ لذا مدل ارائه‌شده در این پژوهش می‌تواند مدل مناسبی جهت شناخت و آگاهی مدیران در زمینه مقوله‌های تأثیرگذار بر توسعه فیزیکی مدارس ‌باشد؛ بنابراین به مدیران آموزش‌وپرورش و نیز مدیران مدارس متوسطه دوم شاخه نظری ناحیه یک اهواز پیشنهاد می‌شود از مدل این پژوهش برای توسعه فیزیکی مدارس از طریق بهبود روابط میان مدرسه و دانش‌آموزان کمک بگیرند.