Procjena opasnosti od složenih poplava u centru grada Rijeke uslijed kombiniranog djelovanja mora i rijeke - Marta Marija Bilić; Nino Krvavica (Zbornik Radova)
U ovome je radu provedena procjena opasnosti od složenih poplava u centru grada Rijeke uslijed kombiniranog djelovanja mora i rijeke te su izrađene karte opasnosti od složenih poplava za navedeno područje. Karte opasnosti od poplava izrađene su u krupnijem mjerilu uz uvažavanje različitih izvora poplava i potvrđuju kako riječko područje ima visoku razinu opasnosti od poplava, pogotovo uz samu obalu i oko korita rijeke Rječine gdje se mogu očekivati najveće brzine i dubine vode.