РОЗВИТОК ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ВИКЛАДАЧІВ СПЕЦІАЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН У ПРОЦЕСІ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ - Larisa Rudenko; Natalia Overko (Естетика і етика педагогічної дії)
У  статті  висвітлені  основні  теоретичні  положення  авторської методики реалізації умов розвитку педагогічної майстерності викладачів спеціальних дисциплін професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) у процесі підвищення кваліфікації. Передумовою її розроблення є факт, що більшість викладачів спецдисциплін професійно-технічних ПТНЗ різного профілю мають досвід роботи за професією, проте не мають педагогічної освіти. Якісне ж оновлення професійної підготовки в системі профтех- освіти вимагає від педагогічних працівників поєднання фундаментальних професійних  знань  із  педагогічними,  творчим  підходом  до  вирішення конкретних  освітніх  проблем,  упровадження  інноваційних  технологій. Пропонована   методика  дозволяє   забезпечити   розвиток  педагогічної майстерності викладачів спецдисциплін у процесі підвищення кваліфікації.