بررسی پدیده کثیفی پوشش‌های ساختمانی از منظر ظاهر رنگی - بیتا صدیقیان; راضیه جعفری; مرتضی نصیری; محمد مهدویان احدی (مطالعات در دنیای رنگ)
نمای ساختمان‌ها در زیبا نمودن جلوه شهر، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ به همین دلیل باید به زیباسازی و پاک‌نمودن آن‌ها از آلودگی توجه خاصی مبذول داشت. گسترش بی رویه شهرها در جهان، عامل اصلی پدید آمدن مشکلات جدی زیست‌محیطی و آلودگی در شهرها می‌باشد. در صنعت ساخت و ساز، آلودگی‌های شیمیایی، قارچی و باکتریایی و ذرات معلق در هوا از جمله موارد عمده آلودگی‌های زیست‌محیطی به شمار می‌روند که به صورت مستقیم بر روی نمای ساختمان تاثیر می‌گذارند. در این مقاله به ارزیابی و بررسی پوشش‌های مختلف به کار رفته بر روی نمای ساختمان، نظیر، پوشش‌های ضد‌باکتری و ضد‌قارچ، پوشش‌های خود‌تمیز‌شونده و پوشش‌های آب‌گریز، جهت طولانی‌ کردن عمر ظاهر رنگی و افزایش مقاومت در برابر کثیفی نما پرداخته می‌شود. همچنین روش‌های مختلف اندازه‌گیری کثیفی پوشش‌ها بررسی شده است. روش‌‌‌‌های رنگ‌سنجی جهت ارزیابی و اندازه‌گیری کثیفی نمونه‌‌‌‌ها، مورد استفاده قرار می‌‌‌‌گیرند. هدف از این اندازه‌گیری، انتخاب پوشش مناسب با مقاومت در برابر کثیفی ایده‌‌‌‌آل، برای به کار بردن در مصارف مختلف جهت حفظ تمیزی و جلوگیری از تغییر رنگ پوشش‌‌‌‌ها در گذر زمان می‌‌‌‌باشد.