Культурний вимір «м’якої сили» Китаю - Лу Бай (Історико-політичні проблеми сучасного світу)
У статті продемонстровано зростання значення китайської культури як складової концепції «м’якої сили», її інтеграції в національну стратегію розвитку, інтеграції у зовнішню політику уряду серед окремих країн, регіонів, на які КНР має не лише культурний вплив, а й економічний, зокрема через механізми залучення студентів, робочої сили, туристів. Зроблено висновок про досягнення певних результатів у використанні китайської «м’якої сили», зокрема в популяризації цінностей та культури КНР в глобальному масштабі. Концепція «м’якої сили» та її компоненти здійснюють культурний вплив у світовому масштабі через розвиток культурно-соціальних контактів завдяки таким інститутам та механізмам поширення цінностей: Інститутів Конфуція, вдосконалення мережі міжнародного мовлення, проведення великих міжнародних заходів, які спрямовані на створення бажаного міжнародного іміджу та репутації.