مقایسۀ اثربخشی جاذب‌های انتخابی برای بازیابی طلا از محلول‌های لیچ سیانید دارای مس - محمد نوراللهی لیلان; حسین نیکوفرد; اصغر عزیزی (مجله مهندسی شیمی ایران)
هدف از پژوهش حاضر، بررسی کارایی جاذب‌های مختلف رزین تبادل یونی برای جذب انتخابی طلا از محلول سیانید حاوی مس است. جاذب‌های به‌کار‌رفته در این تحقیق شامل رزین‌های پایه‌قوی Dowex 21K XLT و Purogold™ MTA1940، رزین پایه‌متوسط Purogold™ MTA1930،رزین پایه‌ضعیف Purogold™ MTA9920 و کربن فعال NORIT GAC 1240 بودند. از روش‌های آنالیزی DLLME+AAS و ICP-MS برای بررسی فرایند جذب محلولهای سیانیدی پایۀ حاویmg/l 36 طلا و mg/l 3014 مس استفاده شد. نتایج نشان داد که جاذب NORIT GAC 1240 دارای بیشترین جذب طلا (حدود 99/2%) و هم‌چنین بیشترین جذب مس (81/4%) است که مقدار ناخالصی را در سامانه افزایش داد. در میان جاذب‌های مطالعه‌شده، رزین Purogold™ MTA9920 طلای کمتری نسبت‌به سایر جاذب‌ها جذب می‌کند؛ اما به‌دلیل جذب کمترین مقدار یون مس (7/6%) و هم‌چنین مصرف کمترین مقدار مادۀ جاذب می‌‌تواند بهترین گزینه برای جذب طلا در این نوع محلول‌ها باشد.