УПРАВЛІННЯ НЕФУНКЦІОНАЛЬНИМИ ВИМОГАМИ ДО ПРОГРАМНИХ ПРОДУКТІВ У СФЕРІ ФІНАНСОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Дмитро Омельченко (Економіка та суспільство)
Підходи до управління розробкою програмних продуктів залежать від багатьох аспектів. Важливе значення має сфера, для якої розробляються програмні продукти. У процесі розробки програмних продуктів важливим етапом є визначення вимог. В рамках статті розглянуто аспекти визначення нефункціональних вимог до програмних продуктів у сфері фінансових технологій. Відзначено, що програмні продукти у цій сфері є системами зі складною архітектурою і логікою. Відзначено, що окрім програмного коду продукту важливе значення має інфраструктура, необхідна для коректної роботи продукту. Визначено перелік категорій нефункціональних вимог до програмних продуктів у сфері фінансових технологій. Визначено ключові аспекти і вплив перелічених вимог на етапи розробки, розгортання та експлуатації програмних продуктів. Зроблено загальний висновок, що нефункціональні вимоги мають не менш важливе значення ніж функціональні вимоги.