طراحی و ارزیابی برنامه‌ی کاربردی تلفن همراه برای مبتلایان به سرطان‌های ژنیکولوژیک - فاطمه علی اکبری; شهرام اعتمادی فر; پردیس دوستی (مجله دانشکده پزشکی اصفهان)
مقاله پژوهشیمقدمه: بیماران مبتلا به سرطان‌های ژنیکولوژیک عوارض مختلفی را تجربه می‌کنند. استفاده از برنامه‌های کاربردی تلفن همراه می‌توانند منجر به آگاهی‌بخشی و ارتقای سلامت این بیماران شوند. لذا این مطالعه با هدف طراحی و ارزیابی برنامه‌ی کاربردی تلفن همراه برای مبتلایان به سرطان‌های ژنیکولوژیک انجام شد.روش‌ها: این مطالعه از نوع توصیفی-توسعه‌ای می‌باشد که در سه مرحله انجام شد. مرحله‌ی اول شامل شناسایی نیازهای آموزشی مبتلایان به سرطان‌های ژنیکولوژیک با بررسی متون و مقالات مربوطه، مرحله‌ی دوم، طراحی برنامه‌ی کاربردی و مرحله‌ی سوم ارزیابی آن با پرسش‌نامه QUIS توسط 10 نفر از کارشناسان فناوری اطلاعات و اعضای هیأت علمی این حوزه بود.یافته‌ها: برنامه‌ی کاربردی تلفن همراه با نام «شفایار» هم به طور آنلاین و هم به طور آفلاین قابلیت استفاده داشت و منوی اصلی آن شامل قسمت‌های پروفایل واطلاعات بالینی، بخش گزارش‌دهی هفتگی، قسمت کلینیک آنلاین، لحظه‌ی آرامش، یوگا و مراقبه بود. ارزیابان با تکمیل پرسش‌نامه QUIS، برنامه‌ی کاربردی را با میانگین امتیاز 8/42 از 9 نمره در سطح خوب ارزیابی کردند که بخش مجموعه‌ی اصطلاحات و اطلاعات برنامه‌ی کاربردی، بالاترین میانگین نمره را کسب نمود.نتیجه‌گیری: با توجه به نیاز بیماران به دریافت آموزش‌های مناسب و محدودیت‌های آموزش حضوری، استفاده از اپلیکیشن تلفن همراه به‌عنوان یک روش در دسترس و کم هزینه می‌تواند در این زمینه مورد استفاده قرار گیرد، لذا این روش به مدیران پرستاری، ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی و پزشکان توصیه می‌شود.