بهبود پایداری نوری پوشش‎های سطح به کمک فناوری نانو - مجید حسنی; محمد مهدویان احدی; حسین یاری; بهرام رمضانزاده (مطالعات در دنیای رنگ)
در این مطالعه، تخریب نوری پوشش‎های سطح در اثر مواجه با نور خورشید و روش‎های مختلف جلوگیری از تخریب پوشش‎ها مورد بررسی قرار می‎گیرند. مواد آلی مرسوم مورد استفاده دارای معایب گسترده‎ای هستند، لذا این مطالعه به بررسی بهبود پایداری فوتوشیمیایی پوشش‎های سطح توسط نانو ذرات معدنی تمرکز می‎کند. ابتدا سازوکار‎های بازدارندگی نانو ذرات بر تخریب نوری پوشش‎‎ها، که شامل جذب و انتشار نور است، بیان می‎شود و سپس در ادامه اثرات نانو ذرات مختلف از جمله اکسید تیتانیوم، اکسید روی، اکسید سریم، سیلیکا و ذرات کربنی بر تخریب نوری پوشش‎ها مورد بررسی قرار می‎گیرند.