KIRGIZ TÜRKÇESİ EL KİTABI - Reyhan Karkınlı (Comparative Turkish Dialects and Literatures)
Lisans öğretiminde ilk ve ikinci dönem olarak planlanan ve her biri 14 er haftalık olmak üzere tasarlanan bir yıllık ders düzenini dikkate almış olan bu kitap çalışması, 28 ünite (ders) şeklinde düzenlenmiştir. Bu düzenleme dersi verecek veya alacak olan öğreticiye de öğrenciye de süreci kolaylaştırmıştır. Kitabın öğrenene sunduğu diğer bir kolaylık ise her dersin yeni bir konu, alıştırma, metin ve sorulardan oluşturulmuş olmasıdır. Böylece bir önceki metinlerin unutulması bir zorluk olarak belirmeyecek ve her ders ile de yeni bilgilere ulaşılmış olacaktır. Ders/ ünite girişlerinde basit bir anlatımla verilmiş olan gramer alıştırmalarını, metinler ve diyaloglar takip etmektedir. Ayrıca eserde yer bulan tüm metinler, öğrencilerin başlangıç aşamasından gelişimleri göz önünde tutularak ulaşabilecekleri seviyeler göz önünde bulundurularak seçilmiştir. Bunun yanında eserin sunmuş olduğu yararlı bir bölüm olarak da çalışmanın sonuna kitapta geçen diyalog, alıştırma ve metinlerde yer alan tüm kelimelerden oluşan bir sözlükçe ilave edilmiş olmasıdır. Kitabın öğretici, öğrenci ve Kırgız Türkçesini öğrenmek isteyen herkese faydalı olacağı düşünceleri ile alana katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.