Biblioburro: Kolombiya’da Eşekli Kütüphane Girişimi - Yakup Özsaraç (Türk Kütüphaneciliği)
Bu çalışma Kolombiya’nın La Gloria isimli kırsal bölgesinde İspanyolca öğretmeni olan Luis Soriano tarafından başlatılan eşekli kütüphane girişimini anlatmayı amaçlamaktadır. Çalışma kapsamında Soriano’nun ön ayak olduğu girişimi nasıl ve hangi amaçlarla başlattığı ele alınacaktır.