Аналітично-імітаційна модель (структурний аспект) застосування військ (сил) Збройних Сил України та інших військових формувань під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій - М.М. Хомік (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Розроблено аналітично-імітаційну модель застосування військ (сил) Збройних Сил України та інших військових формувань під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природнього, техногенного і воєнного характеру. Дослідження проведене на основі аналізу участі Збройних Сил та інших військових формувань під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при різних техногенних катастрофах та оперативно-стратегічної оцінки наслідків надзвичайних ситуацій на території України, у тому числі під час ведення Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на сході держави. Результати дослідження можуть бути використані при організації ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природнього, техногенного і воєнного характеру та здійснення управління техногенною безпекою.