بررسی و نقد کتاب بنیاد نظری سیاست در جوامع چندفرهنگی - مختار نوری; مجید توسلی رکن آبادی (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
کتاب بنیاد نظری سیاست در جوامع چندفرهنگی با محوریت مسئلة چندفرهنگ‌‌گرایی و تئوریزه‌کردن آن به‌نگارش درآمده است. پرسش محوری اثر این است که در یک اجتماع سیاسی با هویت‌های فرهنگی مختلف و با اعضای پیرو گفتارهای دینی، اخلاقی، و فلسفی گوناگون فرایند تصمیم‌‌گیری سیاسی چگونه باید تنظیم شود که درعین احترام به این تفاوت‌ها هم‌زیستی مسالمت‌‌آمیز شهروندان نیز رعایت شود؟ کتاب مذکور تلاش می‌کند ازطریق بررسی مناظرة لیبرال‌ها و جامعه‌گرایان معاصر، پاسخ‌های داده‌شده به پرسش مذکور را به‌آزمون بگذارد. به‌تعبیر‌دیگر، رویکرد کلی کتاب دفاع از بینش جامعه‌‌گرایانه توأم با موضعی انتقادی به اندیشة لیبرالی است و نویسنده نظریه‌های ارائه‌شده ازسوی جامعه‌گرایان و لیبرال‌ها را در سه محور مفهوم خود، مبانی اخلاق سیاسی، و سیاست تفاوت فرهنگی تجزیه و تحلیل کرده است. با عنایت به مباحث مذکور، در مقالة حاضر تلاش خواهد شد ضمن معرفی اثر، نقد و ارزیابی انتقادی آن در دستور کار نویسندگان قرار گیرد. این‌که مسئله و کانون تمرکز اثر چیست؟ و هدف این اثر و جایگاه آن در منابع موجود این حوزه به چه صورتی است؟ از مهم‌ترین موضوعاتی‌اند که نویسندگان می‌کوشند بدان‌ها بپردازند.