Bir Meslek Hastalığı Olarak Lateral Epikondilit - Rumeysa Bilmez; Emre Yılmaz; Kumru Müjgan Özdemir; İlknur Albayrak Gezer (Genel Tıp Dergisi)
2Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı, Konya Lateral epikondilit, humerusun lateral epikondili üzerine yapışan ekstansör kas tendonlarının klinik inflamasyonudur. Aşırı kullanım ve sürekli tekrarlayıcı hareketler sonucu oluşur. Musluk tamircilerinde, ev hanımlarında, tenisçilerde, demir işlemeciliğiyle uğraşan- larda sık görülür. En belirgin bulgusu dirsek lateral ağrısıdır. Bu vaka sunumunda dirsek ağrısı şikayetiyle polikliniğimize başvuran lateral epikondilit tanısı konan hasta sunuldu