بررسی گردشگری فیلم در سینمای ایران (نمونۀ مطالعه‌شده: چهل و سومین دورۀ جشنوارۀ فیلم فجر) - مهدی باصولی (گردشگری فرهنگ)
سینما یک پدیدۀ چندبعدی و صنعتی تأثیرگذار در دنیای امروز است. در سال‌های اخیر رابطۀ بین سینما و گردشگری باعث شده است که موضوع گردشگری قابل‌توجه فیلمسازان از یک‌سو و مقاصد گردشگری ازسوی‌دیگر قرار گیرد. به‌گونه‌ای که به بسیاری از مقاصد گردشگری براساس ایجاد تصویر و ذهنیت مناسب در ذهن بیننده، توجه شده و این امر باعث رونق و توسعۀ گردشگری در آن مقصد شده است. این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی و با هدف بررسی موضوعی گردشگری فیلم در سینمای ایران انجام شده است و محقق با استفاده از مشاهده، نسبت به جمع‌آوری اطلاعات اقدام کرده و بخش سودای سیمرغ چهل و سومین دورۀ جشنوارۀ فیلم فجر به‌عنوان نمونۀ مطالعه‌شده مدنظر قرار گرفته است. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد به موضوع گردشگری فیلم در ایران توجه نشده و در عموم فیلم‌های نمایش ‌داده‌شده موضوع سفر و گردشگری جایگاه مشخصی نداشته و یا فیلم ظرفیت لازم برای ایجاد انگیزه در مخاطب برای انجام سفر به مقصد مشخصی را ندارد. تنها دو فیلم «زیبا صدایم کن» و «سونسوز»، با ایجاد تصاویر مناسب، شخصیت‌پردازی مطلوب و روایتی دلنشین توانسته‌اند تا اندازه‌ای ترکیب عوامل جذب‌کننده برای تمایل به سفر را در فرم و محتوای خود ایجاد کنند بنابراین توجه بیشتر به ارتباط بین سینما و گردشگری در ایران ضروری است.