Класифікація ліберально-правових ідей - A. R. Dobroserdov; Y. V. Hotsuliak (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті проаналізовані критерії класифікації ліберально-правових ідей. Автором запропоновано класифікувати правовий лібералізм на: державницький, коли принцип свободи в першу чергу стосується відносин особи та держави, її незалежності від неї, обмеженого втручання держави у приватне життя громадян); суспільний, коли принцип свободи потребує узгодження з іншими засадничими принципами права, в першу чергу рівності, справедливості та гуманізму, що вимагає вирішення проблеми соціальних класових розшарувань; особистісний, коли принцип свободи закладає сферу приватності, можливостей особистісного розвитку, толерантності.