روش‌های مختلف سنتز نانوذرات مس قابل استفاده در جوهرهای رسانا: عوامل موثر بر سنتز نانوذرات - امیر رضوانی مقدم; مرضیه خطیب زاده (مطالعات در دنیای رنگ)
امروزه نانوذرات فلزی به دلیل کاربردهای فراوان در زمینه‌های مختلف بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. از میان نانوذرات فلزی، نانوذرات برپایه مس به دلیل ارزان بودن و در دسترس بودن بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. در سنتز نانوذرات مس عوامل مختلفی دخیل هستند که از جمله آنها می‌توان به غلظت عوامل احیا، محافظت کننده سطح، دمای واکنش و pH اشاره کرد. به طور کلی مشاهده شده است که با افزایش میزان عامل احیا اندازه نانوذرات کمتر شده است. همچنین با افزایش میزان عامل محافظت کننده نیز مشاهده گردیده‌است که اندازه ذرات کاهش پیدا می‌کند. با افزایش دمای واکنش ملاحضه گردیده است که اندازه ذرات پایین تری به دست می‌آید و بالاخره با افزایش pH به دلیل تشکیل هسته های فراوان، اندازه ذرات کاهش پیدا می کند. در این مطالعه سعی شده است که مکانیزم تاثیر هر کدام از این عوامل به طور جداگانه و مفصل بررسی گردد.