Optimiranje prometa u gradu Opatiji primjenom modela prometne mikrosimulacije - Edin Fatić; Aleksandra Deluka-Tibljaš; Irena Ištoka Otković; Mirna Klobučar; Sanja Šurdonja (Zbornik Radova)
U ovome radu će se predstaviti prometno-građevinsko rješenje prenamjene glavne gradske ulice u Opatiji, Ulice Maršala Tita, iz ulice za dvosmjerni u ulicu za jednosmjerni promet s dodatnim uzdužnim parkiranjem, uz preusmjeravanje prometa na paralelni koridor, državnu cestu D66 (Ulica Nova cesta). Rješenje je analizirano primjenom mikrosimulacijskog prometnog modeliranja napravljenog u programskom paketu VISSIM. Pokazalo se da da bi ovakvo rješenje negativno utjecalo na odvijanje prometa državne ceste D66.