ТЕОРЕТИКО-КОНЦЕПТУАЛЬНІ АСПЕКТИ ВПРОВАДЖЕННЯ УПРАВЛІНСЬКОГО ОБЛІКУ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ЛОГІСТИКИ - Алла Ясінська (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена дослідженню теоретико-концептуальних аспектів впровадження управлінського обліку на підприємствах логістики. Зазначено, що управлінський облік – це невід’ємна складова ефективного управління підприємством. Він є інструментом для планування, аналізу витрат, контролю за виконанням бюджетів та оцінювання рентабельності різних бізнес-процесів. Зауважено, що метою управлінського обліку бізнес-процесів у логістичних компаніях є зменшення витрат на виконання транспортних послуг та досягнення максимально можливого рівня рентабельності або норми прибутку. Завдяки сучасним методам обліку та інформаційним системам компанії можуть приймати обґрунтовані управлінські рішення, що підвищують ефективність логістичних процесів та їх конкурентоспроможність. Як наслідок управлінський облік сприяє не лише зниженню витрат, але й покращенню фінансових результатів підприємства.