Процесуальна модель управління якістю освіти в сфері фізичної культури і спорту Польщі - Oleksandr Mozolev (Педагогічний дискурс)
У статті обґрунтовано процесуальну модель управління якістю освіти в сфері фізичної культури і спорту Польщі, що ґрунтується на відповідному доборі принципів, методів та засобів, які у своєї сукупності та взаємодії формують механізм управління якістю освіти і складається з наступних процесних блоків: аналізу процесів розвитку освіти; прогнозування і планування розвитку; моніторингу якості; розробки нововведень; визначення механізму впровадження запропонованих нововведень; встановлення відповідності професійної підготовленості фахівців новим вимогам. З’ясовано, що кожний процесуальний блок включає підпроцеси управління якістю розвитку освіти в сфері фізичної культури і спорту, які узагальненому вигляді реалізують зміст функції управління якістю, а саме: розробку стратегії управління якістю, реалізацію даної стратегії, здійснення контролю процесів управління та визначення оцінки її ефективності.