Theoratical calculations of LASO molecule by using DFT/B3LYP and DFT/HSEH1PBE levels - Hacer Pir (Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi)
L-Argininyarı oksalat (LASO) [C6H15N4O2+.C2HO4-] molekülü sentezlendi ve IR ve 1H NMR ve 13C NMRspektroskopisi P. Vasudevan ve diğerleri tarafından çalışıldı [1]. Buçalışmada, LASO molekülünün geometrik yapısını belirlemek için ilk olarak, LASOmolekülünün moleküler geometrik yapısı Gaussian programı ile hesaplandı. LASOmolekülünün teorik harmonik titreşim dalgaları hesaplandı ve hesaplanan buveriler deneysel veriler ile karşılaştırıldı. Deneysel veriler ile teorikveriler uyumlu olarak gözlemlenmiştir. Dahası, LASO molekülü NMR spektrumçalışmaları ile açıklandı. Son olarak, lineer olmayan optik (NLO) özelliklerin analizi,sınır moleküler orbitalleri, moleküler yüzeyler ve Mulliken, APT and NBO popülasyonlarıincelendi. Tüm teorik hesaplamalar yoğunluk fonksiyonel teori (DFT) ile B3LYP/6-311++ G (d, p) ve HSEH1PBE/6-311 ++ G (d, p) seviyelerinde hesaplandı.