Визначення математичного сподівання числа знищених цілей підрозділом при різних видах цілерозподілу - Ю. О. Шахіяров; В. Є. Кудряшов; Д. Ю. Добров; О. В. Філіппенков; О. В. Скляр; Д. М. Литовченко (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
Розроблена методика числового моделювання визначення математичного сподівання (МС) числа знищених цілей при різних видах цілерозподілу (ЦР). На основі прийнятих технічних характеристик, параметрів станцій і систем озброєння отримані значення МС числа знищених цілей при централізованому ЦР (ЦЦР) і децентралізованому ЦР (ДЦР). При цьому знайдені ймовірності правильного виявлення цілей, ймовірності правильного прийому цілевказівок, умовні ймовірності ураження різних цілей в умовах завад і вогневої протидії противника. Розглянуті ймовірності неураження елементів управління вогнем високоточною зброєю при різних варіантах бойового застосування. Проведено розрахунок і аналіз значень МС числа знищених цілей при ЦЦР, ДЦР та масованому нальоті. Також визначені сприятливі умови для стрільби ракетами. Приведені аналітичні вирази розрахунку показників ефективності ЦР і відповідний графічний матеріал.