KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜM - Zeynel Abidin Kılınç; Abdullah Çeli̇k (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
u makalede erken dönem modern siyaset felsefesinde bir yerleşim birimi olarak modern kentin özgürlük, refah ve medeniliği temsil ettiği ortaya konularak Türkiye’de son dönemde yaygınlaşan kentsel dönüşüm faaliyetlerinin bir değerlendirmesi yapılmaktadır. Makale Türkiye’deki kentsel dönüşüm faaliyetlerinin kentleşme olgusunu sadece maddi yönleri ile ele aldığını ve kültürel yönlerini ihmal ettiğini ileri sürmektedir.