REKLAM SPOTLARININ GRUPLANDIRILMASI VE UYGULANAN STRATEJİLER, TEORİK VE PRATİK ÇALIŞMA - Hüseyin Altunbaş (Selçuk İletişim)
Kitle iletişim araçları arasında ortaya çıkışından itibaren en önemlisi olan televizyon, reklam aracı olarak da önemli bir paya sahiptir. Hem göze hem de kulağa hitap eden tek iletişim aracı olması bu payı doğuran temel faktördür. Yine televizyon reklamlarında payı azımsanmayacak kadar büyük olan deterjan ve yardımcı temizlik ürün reklam filmlerinin televizyon reklamcılığı diliyle format analizlerinin yapılması gerekmektedir. Bu gereklilik sonucunda bu araştırmada deterjan ve yardımcı temizlik ürün reklamları görsel çözümlemeye tabi tutulmuştur.