شناسایی مؤلفه‌های مؤثر بر مدیریت رسانه‌های اجتماعی در موزه‌های تراپیوسته با رویکرد فراترکیب - محمد علی تاجیک; فاطمه عزیزآبادی فراهانی; امیدعلی مسعودی; علی اکبر فرهنگی (گردشگری فرهنگ)
پاندمی مهیب کرونا، ضرورت استفاده از فضای مجازی را در سازمان‌ها، به‌ویژه نهادهای فرهنگی نمایش‌محور همچون موزه‌ها، آشکار ساخت. این ضرورت، با پیشرفت فناوری‌های نوین، افزایش پهنای باند، و ظهور مفهوم «تراپیوستگی» و موزه‌های تراپیوسته، و از سوی دیگر با گسترش رسانه‌های اجتماعی که خود در حال جایگزینی سایر اشکال رسانه هستند، حیاتی‌تر از گذشته شده است. برای همگام ماندن با این توسعه‌ی سریع و مدیریت کارآمد رسانه‌های مذکور، شناسایی و توسعه مفاهیم و مؤلفه‌های مؤثر، رکن اساسی در فهم، بازتعریف و حتی طراحی الگوی مدیریتی برای این رسانه‌ها خواهد بود. بدین منظور، در این پژوهش منابع علمی-پژوهشی پیرامون مدیریت رسانه‌های اجتماعی در موزه‌های تراپیوسته بررسی، تفسیر و مضامین مربوطه به‌منظور شناسایی مؤلفه‌های مؤثر استخراج شده‌اند. برای جمع‌آوری منابع، از روش کتابخانه‌ای بهره گرفته شده و با استفاده از روش انتخاب سیلوا، منابع اولیه غربال شده‌اند. از میان 731 منبع مقدماتی که بین سال‌های3102 تا 3202 میلادی منتشر شده‌اند، 42 پژوهش قابل‌توجه انتخاب گردید. برای تفسیر و توسعه مفاهیم نیز از روش مرور سیستماتیک، با رویکرد فراترکیب و تحلیل مضمون استفاده شده است. نتایج تحلیل مفاهیم استخراج‌شده نشان داد که مؤثرترین مؤلفه‌های مدیریت رسانه‌های اجتماعی در موزه‌های تراپیوسته، بهره‌مندی از فناوری‌های نوین و نیز تدوین راهبرد رسانه‌ای هم‌راستا با استراتژی کلان سازمان است. همچنین، مدیریت محتوا مهم‌ترین شکل مدیریت در این رسانه‌ها به‌شمار می‌رود و مخاطب‌شناسی نقشی اساسی در مدیریت جامع رسانه‌های اجتماعی موزه‌های تراپیوسته ایفا می‌کند.