ІСТОРІОГРАФІЧНИЙ ВНЕСОК ПОЛЬСЬКИХ ДОСЛІДНИКІВ У ВИВЧЕННЯ КАЛЕНДАРНОЇ ЗВИЧАЄВО-ОБРЯДОВОЇ КУЛЬТУРИ УКРАЇНЦІВ XX — ПОЧАТКУ XXІ СТ. - Н. Стішова (Storìnki Istorìï)
У статті аналізується внесок провідних польських учених, краєзнавців, аматорів, письменників, громадських та релігійних діячів ХІХ–ХХ ст. в етнографічне вивчення України з погляду висвітлення календарної та обрядової культури українців. Підтверджено, що дослідники зібрали й опублікували значний масив первинних фольклорно-етнографічних записів матеріальної та духовної культури, які досі залишаються цінними для етнологічної науки.