اثرات کود اوره، مواد آلی و باکتری‌های محرک رشد گیاه بر جذب نیتروژن و عملکرد گندم رقم الوند در شرایط گلخانه (Pizhūhish/hā-yi tulīd-i giyāhī)
این پژوهش به‌منظور بررسی اثرات کود اوره، مواد آلی و باکتری‌های محرک رشد گیاه بر روی رشد گندم رقم الوند انجام گردید. این پژوهش در شرایط گلخانه‌ای با آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام گردید. تیمارها شامل باکتری چهار سطح بدون باکتری، باکتری آزوسپیریلیوم برازیلنس، باکتری ازتوباکترکروکوکوم و تلفیق دو باکتری و کود نیتروژن به‌صورت کود اوره در سه سطح بدون کود، 150 کیلوگرم در هکتار، 300 کیلوگرم کود در هکتار و مواد آلی در دو سطح بدون مواد آلی و 30 تن کود آلی گوسفندی در هکتار بود. تیمارهای باکتری در وزن خشک، پنجه‌زنی و جذب نیتروژن در سطح احتمال یک درصد تأثیر معنی‌داری داشت. تیمارهای تلفیقی دو باکتری بهتر از هر کدام به تنهایی بود. تیمارهای کود اوره در بیش‌تر صفات مورد اندازه‌گیری در سطح احتمال 1 درصد اختلاف معنی‌داری داشت. اثر تیمار مواد آلی بر وزن خشک در سطح احتمال 5 درصد معنی‌دار بود.