ВОПРОСЫ ТЕОРИИ И ПРАКТИКИ ЛОГИЧЕСКОГО ПРОГРАММИРОВАНИЯ. - Nicolai PELIN; Serghei PELIN (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii)
În articol sunt descrisă etapele de dezvoltare a teoriei și practicii aplicării programării logice. Atenție sporită este acordată disjuncțiilor lui Horn, care direct pot fi considerați în calitate de părți componente a unor programe coputaționale prezentate în logică. Este descrisă sintaxa și procesul de retransformare formulei logice de la o formulă atomară pînă la un model logic a lumei reale și prezentarea lui (modelului) într-o formă conjuctiv-normală care, în calitate de componente conține numai mulțimea disjuncțiilor lui Horn. Forma obținută a formulei logicii predicatelor deja poate fi interpretată prin intermediu unui motor de inferență cum este, de exemplu, interpretorul limbajului Prolog.