Наказне провадження як окремий вид спрощеного провадження в цивільному судочинстві України - V. A. Kroitor (Аналітично-порівняльне правознавство)
У статті розглядається проблематика збереження гарантій справедливого судового захисту при запровадженні спрощених процедур у цивільному судочинстві. Автор статті зазначає, що шлях України до вступу в ЄС передбачає запровадження нових стандартів функціонування судової влади. Впровадження міжнародних стандартів здійснення правосуддя та закріплення їх у національному цивільному процесуальному законодавстві є важливим етапом поширення європейського права на території України.