KUR’ÂN’DA CEHÂLET KAVRAMININ ANLAM ALANI - Ziyad Alrawashdeh (İslami İlimler Dergisi)
Buçalışma cehalet kavramının Kur’ân, klasik mucemler ve Arap şiirindeki kullanımlarınıincelemektedir. Çalışmada bu kökten müştak kelimeler dilbilim ve etimolojik tahlilmetodu ile ele alınarak tarihi süreçte kazandığı yeni manalar ortayakonulmuştur. Öte yandan Kur’ân’ın açıklaması mesabesinde olan bazı rivayetlerde(hadîs-i şerîf) cehalet kavramının farklı kullanımları da aynı analiz metoduylaincelemeye dâhil edilmiştir. Yine kavramın Kur’ân’da kazandığı yeni anlamlar ileCâhiliyye dönemi Arap dilindeki manaları arasındaki anlam farklılıklarıçalışmada irdelenen bir başka husustur