„Ulrich Luz” (ford. Bekő István): „Máté Jézustörténete. Hermeneutikai Füzetek 21.” (Sorozatszerk.: Fabiny Tibor). Hermeneutikai Kutatóközpont Alapítvány, Budapest, 2016, ISBN 978-963-87986-9-5. 166 oldal. - Endre ZSIZSMANN (Studia Universitatis Babeş-Bolyai. Theologia Reformata Transylvanica)
Ulrich Luz berni újszövetséges professzor munkássága közismert a teológusok körében, többek között a Máté evangéliumához írt négykötetes kommentárja révén. A Máté Jézustörténete címet viselő monográfia a Hermeneutikai Füzetek 21. kötetében jelent meg magyarul Bekő István fordításában. Ez a monográfia első olvasásra a Máté-kommentár rövid kivonatának tűnik. Ám ez az állítás nem igaz, mivel a Máté Jézustörténete a Máté evangéliuma folyamatos olvasására sarkall. Ez az ösztönzés egybevág a reformációi lectio continua elvével.