HABER AJANSI - Atilla Girgin (Selçuk İletişim)
“Haber Ajansı” başlıklı bu makalenin hazırlanmasındaki amaç kitle iletişim araçlarının ana haber kaynağı olan haber ajanslarını tanımlamaktır. Bu çerçevede çalışmada, öncelikle haber ajanslarının kuruluş dönemindeki toplumsal gelişmeler gözden geçirilmiştir. Çalışmanın daha sonraki bölümünde geçerli "ajans" tanımlarından örnekler verilmiş, “haber ajansının işlevi”, “toptancı medya” konuları ele alınarak haber ajanslarının kuruluş amaçları açıklanmaya çalışılmıştır. Çalışmada ayrıca uluslararası haber ajansları, ikincil konumdaki uluslararası haber ajansları, bölgesel haber ajansları, ulusal haber ajansları, özel haber ajansları hakkında ayrıntılı bilgiler verilmiştir.