Mahfuzat: Batı Afrika'da bir İslam Cumhuriyeti: Moritanya - Mehmet Mahfuz Söylemez (Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Tamamı müslüman olan Batı Afrika ülkesi olan Moritanya'ya dair gezi ve değerlendirme notlarıdır.