ТОРГОВІ ТА ПРОМИСЛОВІ ПРИВІЛЕЇ ЯК ІСТОРИЧНІ ПРОТОТИПИ ПРАВ ЗА ДОКУМЕНТАМИ ДОЗВІЛЬНОГО ХАРАКТЕРУ - К.І. АПАНАСЕНКО (Економіка та право)
Досліджено привілеї у сфері торгівлі та виробництва, які надавались окремим особам, станам, організаціям у різні періоди української історії. Автор висловлює гіпотезу і намагається проаналізувати, чи не послужили привілеї історичним взірцем прав за документами дозвільного характеру.