Zeydiyye Mezhebinin İnanç Esasları ve Zeydi Fıkhının Gelişim Süreci - Murteza B. Zeyd Al-mahturi (İslami İlimler Dergisi)
Bu makale Şii fırkalar arasında sayılan Zeydiyye mezhebinin inanç esaslarını, fıkhi görüşlerini, itikadi ve fıkhi kaynaklarını ele almaktadır.