Çocukta diyafragmatik Morgagni Hernisinin laparoskopik onarımı - Metin Gunduz; İlhan Çiftci (Genel Tıp Dergisi)
Morgagni Hernisi; anteriyor, anteromediyal, parasternal veya retrosternal herni olarak bilinir. Konjenital diyafram hernisinin sık rastlanan tipidir. Tüm opere edilen olguların %4-6 sını oluşturur. Standart tedavisi açık cerrahi uygulamadır. Biz laparoskopik olarak 5 yaşındaki çocuk olguya başarılı tedavi uyguladık. Laparoskopik onarımı güvenli alternative metod olarak tavsiye ederiz. Bu yaklaşımın minimal invasive metod olması ve kozmetik açıdan mükemmel görünüm oluşturması gösterilmiştir.