Trenton Merricks. Self and Identity. New York: Oxford University Press, 2022. 208 s. ISBN: 978–0–19–284343–2 - Aykut Alper Yılmaz (Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Zaman içinde aynı kişiler olarak kalıp kalmadığımız sorusu, benliğin ve özdeşliğin ne olduğu meselesini gündeme getirmektedir. Genellikle benliği bir yanılsama olarak gören ve onun zaman içinde aynı kalamayacağını öne süren günümüz felsefi akımına karşı Trenton Merricks, Self and Identity kitabında, benliğin zamansal özdeşliğini savunmaktadır.