Mardin Çarşıları ve El Sanatları - Şerif Tümer (International Journal of Mardin Studies (IJMS))
Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından 2017’de yayımlanan 155 sayfalık bu çalışma, aynı üniversitenin Sanat Tarihi Bölümünden Dr. Evindar YEŞİLBAŞ’ın editörlüğünde hazırlanmıştır. Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Arş. Gör. Emine DALICI ve Arş.Gör. Nesrin YEŞİLMEN’de birer bölümle çalışmaya katkı sunmuşlardır. Kitabın kapak tasarımı da konuya yaklaşım açısından tarihi bir Mardin çarşı fotoğrafıyla şekillenmiştir.