STRATEJİK KÜRESEL TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ VE LOJİSTİK - Ercan ÇİÇEK; Murat BAY (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Tedarik zinciri, zincirin en zayıf halkası kadar güçlüdür. Dolayısıyla zincirdeki herhangi bir işletmenin başarısızlığı zincirin diğer üyelerini de etkiler. Gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin yardımı ile işletmeler arası bütünleşmeler ve işbirliğinin değer yaratıcı biçimde yayıldığı anlaşılmaktadır. Gelişen bilişim teknolojileri sayesinde B2B olarak ortaya çıkan ticaret modeli rekabette başarı için ayrılmaz bir parçadır.