Методи психологічної підготовки майбутнього вчителя музики до концертного виступу - Geng Jingheng (Педагогічний дискурс)
У статті розглянуто методи психологічної підготовки майбутнього вчителя музики до концертного виступу як особливого виду музично-виконавської діяльності. Концертний виступ є однією з основних закономірностей музичної діяльності і передбачає мобілізацію зусиль виконавця. Розглянуто методи, завдяки яким підвищується психологічна стійкість виконавця в процесі концертного виступу. Відмінністю оптимального концертного стану виконавця визначені компоненти: емоційної підготовки, розумової підготовки, фізичної підготовки. Відзначено, що саме сценічне хвилювання виконавця – одна з основних психологічних проблем майбутнього вчителя музики, який виконує вокальний твір на публіці Розглянуто етапи ситуативної підготовки. На першому етапі проводиться занурення виконавця в аутогенний стан (метод занурення в аутогенний стан), на другому – опрацьовується образна картина концертного виступу (метод співу перед уявною аудиторією).