Аналіз організації та ведення інформаційно-психологічних операцій при веденні гібридної війни - І.Ю. Юзова (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
Встановлено, що проведення інформаційно-психологічних операцій стає невід’ємною складовою частиною усіх воєнних дій. Метою статті є вивчення процесу організації та ведення інформаційно-психологічних операцій при веденні гібридної війни. Встановлено, що організація і проведення інформаційно-психологічних операцій стає обов’язковим елементом морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України в конфліктах різної інтенсивності. Наведено основні завдання інформаційно-психологічних операцій. Систематизовано засоби, які використовуються для здійснення інформаційно-психологічного впливу на противника під час інформаційно-психологічних операцій. Розглянуті особливості організації та проведення інформаційно-психологічних операцій. Напрямком подальших досліджень є визначення соціально-психологічних особливостей процесу негативного інформаційно-психологічного впливу на загальновійськові підрозділи при веденні бойових дій.