ارتقاء نگارش پاراگراف زبان آموزان سطح متوسط انگلیسی از طریق تعامل مکالمه ای - امیر مرزبان; نورا نوری (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
پژوهش حاضر، به‌منظور بررسی اثر همکنشی مکالمه‌ای بر کارکرد نگارش زبان‌آموزان ایرانی زبان انگلیسی به‌عنوان زبان خارجی انجام شده‌است. به‌منظور رسیدن به‌این هدف، از طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون نیمه‌تجربی استفاده شد. افزون بر این، طرح نیمه‌تجربی که برای پاسخ‌گویی به‌سوال اول این پژوهش استفاده شده‌بود، پژوهشگران از مصاحبه نیز برای جمع‌آوری داده‌ها برای پاسخگویی به‌سوال دوم پژوهش حاضر بهره گرفتند. تعداد 32 نفر انتخاب شده و به‌دو گروه تجربی (17 نفر) و گروه کنترل (15 نفر) تقسیم شدند و با استفاده از آزمون تعیین سطح آکسفورد همگن‌سازی شدند. آن‌ها پیش‌آزمون و پس‌آزمون را به‌همراه نه جلسه آموزش پشت‌سر گذاشتند. از آزمون t مستقل برای مقایسه میانگین نمرات گروه‌ها استفاده شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان‌داد که گروه مکالمه‌ای یعنی گروه تجربی، بهتر ازگروه کنترل عمل کرد و موفقیت بیشتری در نگارش به‌دست آورد. افزون بر این، نتایج حاصل از مصاحبه نشان‌داد که نگرش زبان‌آموزان گروه مکالمه‌ای نسبت به‌استفاده از این روش در کلاس نگارش مثبت است.