Avrupa Bütünleşme Sürecinde Yunanistan’ın Borç Krizi - İlhan Dağdelen (Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi)
Yunanistan’ın 2009 yılı sonlarına doğru bir borç krizi içerisinde olduğunu ilan etmesi, Avrupa Birliği projesinin başarısı ile ilgili endişelerin yüksek sesle dile getirilmesine yol açmıştır. Diğer taraftan kriz ile bütünleşme süreci arasındaki neden sonuç ilişkisi önemli bir tartışma konusu olarak ön plana çıkmıştır. Bu tartışmalar arasında Avrupa Birliği otoriteleri benzer krizlerin yaşanmaması için gelecekte bütünleşme sürecinin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini araştırmaya yönelmiştir. Bu makalede, Yunanistan’ın yaşadığı borç krizi Avrupa bütünleşme süreci açısından değerlendirilmektedir. Bu kapsamda Avrupa bütünleşmesinin kriz üzerinde bir rolünün olup olmadığı ve krizin bütünleşme sürecine yansımaları tartışılmaktadır